Vremenska napoved

Petek, 5.6.2020 ob 18h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Ponoči bodo krajevne padavine vztrajale še ponekod na zahodu in jugu. Jutri bo več sonca, plohe in nevihte pa bodo bolj verjetne v zahodni polovici Slovenije.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Čez noč bodo krajevne padavine vztrajale ponekod na severnem Primorskem in v južni Sloveniji, drugod bo jutro dokaj jasno z možnostjo kratkotrajne megle. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, na Primorskem do 16 °C.

V soboto bo deloma sončno, v hribovitih krajih zahodne Slovenije spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem tam bodo nastale posamezne plohe ali nevihte. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 27 °C.

OBETI

V nedeljo bo deloma sončno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem v hribovitih krajih bodo nastale popoldanske plohe in nevihte. Še bo pihal jugozahodni veter. V ponedeljek kaže na oblačno vreme s krajevnimi padavinami, v torek pa je verjetnost za padavine nekoliko manjša.

VREMENSKA SLIKA

Hladna fronta je dosegla zahodni Balkan, za njo pa je nad severno Italijo nastalo ciklonsko območje. Z jugozahodnimi vetrovi doteka k nam topel, vlažen in nestabilen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Ponoči bodo padavine povečini ponehale. Vztrajajo lahko še v krajih zahodno od nas ter na območju Gorskega Kotarja.

V soboto bo v alpskem delu Furlanije-Juljiske krajine pretežno oblačno z občasnimi padavinami, drugod bo spremenljivo s sončnimi obdobji in popoldanskimi plohami. Pihal bo jugozahodni veter, ob severnem Jadranu jugo.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2020-06-05 17:46