Vremenska napoved

Ponedeljek, 14.10.2019 ob 18h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Ponoči in jutri bo na zahodu pretežno oblačno, proti vzhodu pa delno jasno. Jutri bo na zahodu občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Do jutra se bo oblačnost od zahoda razširila nekoliko bolj proti osrednji Sloveniji, vzhodneje bo ostalo precej jasno. Jugozahodnik se bo, razen v Prekmurju in deloma na Štajerskem ter v višjih legah, prehodno umiril. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 14 °C.

V torek bo v vzhodni Sloveniji še povečini sončno. Drugod bo pretežno oblačno, ponekod v zahodni in južni Sloveniji bo občasno deževalo. Jugozahodnik se bo nekoliko okrepil, ob morju pa bo začel pihati jugo, ki se bo prehodno okrepil v večernih urah. Najvišje dnevne temperature bodo na Bovškem okoli 16, drugod od 18 do 24 °C.

OBETI

V sredo bo sprva spremenljivo do pretežno oblačno. Ob prehodu vremenske fronte bodo zjutraj in dopoldne prehodno krajevne padavine, vmes bo tudi kakšna nevihta. Najmanj verjetno bo deževalo v severovzhodnih krajih. Čez dan se bo od zahoda delno razjasnilo. V četrtek bo sončno. V petek se bo pooblačilo v zahodnih krajih, kjer bo ponekod občasno rahlo deževalo.

VREMENSKA SLIKA

Nad jugovzhodno Evropo ter severnim in osrednjim Sredozemljem je območje visokega zračnega tlaka. Vremenska fronta se iznad zahodne Evrope le počasi pomika v notranjost celine. Z jugozahodnimi vetrovi priteka k nam topel zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

V torek bo v krajih vzhodno od nas še precej jasno. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno, ponekod v krajih zahodno in južno od nas bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik, ob severnem Jadranu jugo.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2019-10-14 17:35