Vremenska napoved

Ponedeljek, 23.10.2017 ob 17h

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Ponoči se bo od zahod zjasnilo in zjutraj bo povsod pretežno jasno. Predvsem v severni in vzhodni Sloveniji bo pihal okrepljen severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, v zatišnih legah okoli 0 stopinj C.

Jutri bo pretežno jasno, v vzhodni Sloveniji občasno zmerno oblačno. Še bo pihal okrepljen severni do severovzhodni veter, ki bo ponehal zvečer in v noči na sredo. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 16, na Primorskem okoli 18 stopinj C.

OBETI

V sredo in četrtek bo večinoma sončno. Zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla. Dnevne temperature bodo postopno malo višje. V petek se bo nekoliko pooblačilo.

VREMENSKA SLIKA

Ciklon z vremensko fronto se pomika nad osrednji Balkan. Nad Alpami se krepi območje visokega zračnega tlaka. Od severa doteka nad naše kraje hladnejši in v višjih slojih ozračja še razmeroma vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Zvečer in ponoči bo dež postopno ponehal tudi na Hrvaškem in Madžarskem.

Jutri bo pretežno jasno, v krajih vzhodno od nas občasno zmerno oblačno. V sosednjih pokrajinah Avstrije, Madžarske in Hrvaške bo pihal severni veter, pod Velebitom pa zmerna do močna burja.


Vir: Državna meteorološka služba RS (meteo.si - ARSO)
2017-10-23 17:02